5 jaar Odensehuis in Delft; steun voor mensen met beginnende dementie

Het Odensehuis in Delft voor mensen met beginnende dementie en hun partners bestaat vijf jaar. In het eerste lustrum is veel gebeurt volgens Anita van de Drift die afgelopen dinsdag werd geïnterviewd bij Omroep Delft programma Delft Centraal.

Man aan het schilderen in Odense Huis
Het Odensehuis, tegenwoordig gevestigd aan de Fuutlaan in Tanthof-Oost is een punt waar veel mensen komen voor ontmoeting en gesprek over dementie. Dit gebeurt altijd op dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur. De afgelopen 5 jaar heeft de stichting een grote professionaliseringsslag gemaakt, volgens Anita. Dit deed men samen met stichting Doel, GGZ Delfland en Delft voor Elkaar. Ook werden aldus Anita studenten als vrijwilligers ingezet om hen kennis te laten maken met ouderen die aan beginnende dementie lijden. 

 

12 september is er een feestelijke bijeenkomst voor genodigden voor de viering van het 5-jarig lustrum. Er wordt dan door de gasten een speciaal Odense lied ingestudeerd en er is een optreden van twee zangers die liedjes van Simon en Garfunkel ten gehore brengen. 
Anita en haar vrijwilligers van het Odensehuis hopen nog vele jaren mensen met elkaar en voor elkaar tot hulp te zijn.