80 thuiskoks in Delft koken voor hun medemens

80 vrijwillige thuiskoks in Delft en omgeving staan dagelijks klaar voor hun medemens voor wie het moeilijk of onmogelijk is om meerdere keren per week een verse en gezonde maaltijd op tafel te krijgen. In Nederland zijn er in totaal 21.000 vrijwilligers die aangesloten zijn bij thuisgekookt.nl

Foto: Stichting Thuisgekookt
Dit zegt de stichting Thuisgekookt.nl die dit jaar 10 jaar bestaat. De stichting werd 10 jaar geleden opgericht omdat er een groeiende vraag ontstond van mensen die door hun leeftijd, of door een fysieke of mentale beperking niet meer in staat waren om dagelijks een warme maaltijd voor zichzelf klaar te maken.   

 

Vers en gezond 
Thuisgekookt Delft krijgt subsidie van de Gemeente Delft, en werkt samen met de Voedselbank. Buurtgenoten koken voor buurtgenoten een verse, gezonde en betaalbare maaltijd. 

 

Vrijwilligers melden zich aan bij het centrale kantoor van Thuisgekookt in Utrecht, en de mensen daar zoeken in de plaats waar de vrijwilliger woont, iemand die in de buurt graag een maaltijd wil ontvangen. Als er een klik is tussen vraag en aanbod, maakt de vrijwilliger een proefmaaltijd voor de aanvrager en als dat bevalt, maakt de vrijwilliger een afspraak met de maaltijdontvanger hoeveel en hoe vaak men een maaltijd wil ontvangen. De maaltijden kost de ontvanger tussen de 3 en 6 euro.