B&W over plannen kabinet: ‘Regeerprogramma geeft weinig vertrouwen’

De Haagse politici buigen zich deze dagen over de plannen van de regering. Er is een gloednieuw regeerakkoord en met Prinsjesdag achter de rug wordt de begroting van het rijk besproken in de Tweede Kamer. De plannen die er liggen, leiden al tot zorgen voor de Delftse burgemeester en wethouders: “Het Rijk legt steeds meer taken bij gemeenten neer, maar de financiering hiervoor is vaak niet toereikend. We moeten dan eigen geld inzetten. Geld dat we dan niet aan andere voorzieningen in de stad kunnen uitgeven.”
Ter illustratie | Foto: NiederlandeNet

Dat laat het college van B&W weten in een reactie op vragen van Omroep Delft. Dat er steeds meer taken bij de gemeente komen te liggen is geen nieuwe ontwikkeling, maar: “Het recent gepresenteerde regeerprogramma van het kabinet-Schoof geeft weinig vertrouwen op een beter vooruitzicht.”

Burgemeester en wethouders geven daarom aan dat er vanuit hen en andere Nederlandse gemeenten nog volop gesprekken met de regering zullen volgen: “We blijven ons samen met andere gemeenten en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten inzetten voor een eerlijk gesprek met het Rijk over voldoende middelen voor gemeentelijke taken.”