Burgemeester wenst Delftse olympiërs succes

In vogelvlucht ruim 378 kilometer verwijderd van Delft, beginnen vandaag de Olympische Spelen in Parijs. Enkele Delftenaren én studenten verbonden aan de TU Delft doen mee aan deze editie van de Spelen. Op X (het voormalige Twitter) wenst burgemeester Marja van Bijsterveldt de Delftse deelnemers succes.
Burgemeester Van Bijsterveldt

“Alle Delftenaren die meedoen aan de Olympische Spelen in Parijs wens ik heel veel succes!” Dat schrijft de burgemeester op X. De uit de Prinsenstad afkomstige afgevaardigden kunnen die gelukwens alvast in hun zak steken. 

Delftse deelnemers
De groep Delftenaren in Team NL is deze Spelen niet bijzonder groot. Hockeyer Thijs van Dam zette zijn eerste stappen op het hockeyveld bij Ring Pass Delft. Ook de in Delft geboren zwemster Valerie van Roon is er bij in Parijs. 

Daarnaast is er groep TU studenten die bij deze Olympische Spelen van de partij zijn. Op de website van de TU staat: “De roeiers: Roos de Jong, Laila Youssifou, Tessa Dullemans, Willemijn Mulder en Ralf Rienks gaan straks op de Olympische roeibaan hun krachten  meten met roeiers van over de hele wereld.  Zwemmer Sean Niewold gaat voor een mooie prestatie in het Aquatics Center. Justen Blok maakt deel uit het Nederlands Hockeyteam, Jan Driessen hoopt deel uit te maken van de Nederlandse 3×3 basketbalselectie en Annette Duetz gaat samen met haar zeilpartner voor de derde keer op jacht naar een medaille in de 49er FX klasse.”

Huldigingen
Uit Delft afkomstige sporters die op de Olympische spelen een medaille winnen kunnen ook in Delft gehuldigd worden. Zo kunnen de Delftse deelnemers naast hun gouden, zilveren of bronzen plak ook een sportspeld met dezelfde kleur verdienen.