Club Delft Festival: Amateurkunst in Kabeldistrict

De zomer loopt op zijn eind, maar Delft heeft nog een nieuw festival op de planning. Aanstaande zaterdag 31 augustus is er het Club Delft Festival. Van 12:00-20:00 uur kan het publiek terecht op het terrein van het Kabeldistrict voor een breed aanbod van amateurkunst.

Buitenfestival KD | Foto: Marianne Q
 
Het festival wordt georganiseerd door Stichting Theaternetwerk. Tamara Kuipers, PR Club Delft Festival, zegt: ‘Het idee is ontstaan tijdens een amateurs bijeenkomst vorig jaar. De subsidies voor amateurs zijn stopgezet en er zijn steeds minder optreedplekken. Daarom vonden we een festival organiseren een goed idee, omdat je dan alles op één dag kan laten zien. Ook kunnen bezoekers een kijkje nemen wat de amateurs doen.’ Hiermee kan de interesse gewekt worden om als lid aan te melden bij de vereniging, want er is nog plek voor nieuwe leden bij de verenigingen.
 
Zones
Het terrein is opgedeeld in vijf verschillende zones. Op die verschillende plekken hoor je allerlei stijlen aan muziek. Van techno tot jazz en van hiphop tot klassieke muziek en opera. Naast alle muziek, zijn er ook lokale kunstenaars betrokken bij het festival die verschillende workshops geven.

 

Het gratis festival is voor iedereen te bezoeken tussen 12:00-20:00 uur op het terrein van Kabeldistrict. Kuipers zegt daarover: ‘Sinds het Rietveldtheater op de locatie van Hal015 zit hebben we nieuw publiek erbij gekregen. We bereiken veel mensen rondom de wijken van Hal015. Daarom hebben we het festival hier georganiseerd in plaats van in het centrum’.

 

Klik hier voor het gehele programma.