De week van de toegankelijkheid staat voor de deur

Van maandag 7 tot en met zaterdag 12 oktober staat de Week van de Toegankelijkheid centraal in Nederland. Tijdens deze week wordt extra aandacht gevraagd voor een samenleving die voor iedereen toegankelijk is, ongeacht eventuele beperkingen.

 
In Delft worden in samenwerking met vrijwilligers en lokale organisaties verschillende activiteiten georganiseerd, speciaal gericht op zowel mensen met als zonder beperking. Alle evenementen vinden plaats op rolstoelvriendelijke locaties en deelname is gratis. In sommige gevallen is aanmelden nodig, wat duidelijk zal worden aangegeven. Meer informatie over de activiteiten en locaties is te vinden op de website van de Week van de Toegankelijkheid.
 
De week start in Wijkcentrum De Vleugel
De Week van de Toegankelijkheid opent op maandag 7 oktober met een lunchbijeenkomst over inclusief theater, georganiseerd door het Inclusie Collectief Delft (ICD). Bij deze bijeenkomst, die plaatsvindt in Wijkcentrum De Vleugel, zal cultuurmakelaar Madeleine de Bruijn haar ervaringen delen over het project ‘Onbelemmerd Expressief’. Dit theaterproject richt zich op inclusie binnen de culturele sector. Deelnemers zullen tijdens de bijeenkomst samen nadenken over hoe zij inclusief theater in Delft verder kunnen ontwikkelen.
 
Blinde Liefde voor Salsa
Op vrijdag 11 oktober vindt er een unieke dansworkshop plaats, genaamd 'Blinde Liefde voor Salsa'. Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor mensen met een visuele beperking door Annemarie Nodelijk, zelf slechtziend. Tijdens de workshop krijgen deelnemers een simulatiebril waarmee zij kunnen ervaren hoe het is om te dansen met beperkt zicht. Dit maakt de workshop niet alleen toegankelijk voor slechtzienden, maar biedt ook anderen de kans om op een unieke manier te ervaren hoe dansen zonder volledig zicht voelt. Dat kan een inspirerende en inclusieve danservaring te worden voor alle deelnemers.
 
Kennismaken met reizen per OV
Ook op vrijdag 11 oktober wordt er samen met vervoersmaatschappij EBS de OV-Opstapdag georganiseerd. Deze dag richt zich op mensen die graag met het openbaar vervoer (OV) willen reizen, maar die vanwege bijvoorbeeld een beperking enige terughoudendheid ervaren. Tijdens deze dag krijgen deelnemers de mogelijkheid om op een ontspannen manier te oefenen met het gebruik van het OV, inclusief in- en uitstappen. Bij de uitstaphalte in Delft staat een buschauffeur klaar om te helpen en uitleg te geven over de verschillende mogelijkheden van het OV.
 
Voor een overzicht van alle activiteiten en meer informatie, kunt u terecht op de speciale pagina van de Week van de Toegankelijkheid.