Delft krijgt ‘eigen’ dierenambulance

Er moet een dierenambulance komen speciaal voor Delft. Als een dierenambulance nodig is, dan moet die nu vaak vanuit Den Haag naar Delft komen. Stichting Dierenambulance de Wijs heeft nu een aanbesteding gekregen om in Delft te rijden. Daarvoor wil de stichting nu ook een locatie in Delft, van waaruit de ambulance vrijwilligers kunnen uitrukken. Om dit voor elkaar te krijgen organiseert de stichting een inzamelingsactie.
Foto: Stichting Direnambulance de Wijs

“De ambulance rijdt al in Delft,” zegt een woordvoerder van de stichting, “maar dat doen we uit goede wil.” Vanaf 1 januari 2025 heeft Dierenambulance de Wijs pas officieel een aanbesteding voor een ambulance in Delft. Om sneller bij dieren in nood in de Prinsenstad te zijn wil men ook een locatie in Delft. Dan hoeven vrijwilligers niet vanuit Den Haag naar hier te rijden. 

Inzamelactie
Een locatie heeft de stichting al op het oog, maar men kan nog niet zeggen waar deze moet komen. Om het voor elkaar te krijgen is wel geld nodig. Via de website doneeractie.nl wil de stichting dan ook geld inzamelen. 

Lokale politica Jolanda Gaal (Onafhankelijk Delft) reageert enthousiast op het nieuws. Haar partij werd tijdens een commissievergadering door wethouder Frank van Vliet beschreven als ‘lokale Partij voor de Dieren’. “Wij hebben ons echt ingezet voor een eigen dierenambulance in Delft,” zegt een verheugde Gaal. “We nemen als mensen steeds meer in van de leefomgeving van dieren. We hebben dan ook een verantwoordelijkheid om voor ze te zorgen.”