Delftenaar (17) aangehouden in onderzoek naar bomaanslagen

Op woensdagmiddag 21 augustus zijn twee jongeren aangehouden in verband met de poging tot een explosie op 14 augustus bij de woning van de overleden loodgieter Ron van Uffelen in Vlaardingen. Het gaat om een 16-jarige Rotterdamse jongen en een 17-jarige Delftse jongen.

Sturende rol

Het aanhouden van de 17-jarige jongen uit Delft is een belangrijke stap in het onderzoek naar deze gewelddadige incidenten. De politie vermoedt dat hij, samen met de Rotterdamse medeverdachte, als tussenpersoon fungeerde tussen de opdrachtgevers en uitvoerders van de explosies. Deze jongeren zouden dus een sturende rol hebben gehad, waarbij ze mogelijk instructies en informatie doorgaven binnen de criminele organisatie.

Volledige beperking

Het onderzoek naar de gebeurtenissen van 14 augustus en de reeks explosies in Vlaardingen wordt door de politie met hoge prioriteit voortgezet. Met de aanhouding van deze verdachten hoopt de politie meer inzicht te krijgen in de structuur en de motieven van de groep achter deze gewelddadige daden. De verdachten zitten momenteel in volledige beperkingen en hebben enkel contact met hun advocaten.

Angst en onzekerheid

De woning van Van Uffelen werd de afgelopen maanden geteisterd door een reeks explosies. Ondanks zijn onverwachte overlijden door een hartstilstand, werd zijn familie niet gespaard; slechts twee dagen na zijn dood werden opnieuw explosieven bij hun huis geplaatst. Deze explosieven gingen uiteindelijk niet af, maar de angst en onzekerheid in de buurt namen verder toe.