Delftenaren zien uit naar de vele afval-opruimacties deze week
Duurzaamheidscentrum De Papaver gaat ervoor deze week: naast de Delftse editie van de World Cleanup Day, organiseert de plek ook nog een opruimdag in de Delftse Hout. Je staat misschien niet gelijk te springen om ook mee te doen, maar denk dan nog maar een keer. Want wat je volgens de organisatie kunt verwachten: een fijne wandeling in nazomerse temperaturen, een gezellig praatje met wat nieuwe of oude bekenden, én een schone buurt waar iedereen blij van wordt.
Op zondag 18 september is het weer World Cleanup Day. Op deze dag gaan ieder jaar wereldwijd miljoenen mensen de straat op om zwerfafval op te ruimen. De Papaver roept Delftenaren op om ook mee te helpen aan deze ‘grote schoonmaak van de aarde’.
Eigen actie
Dat kan bijvoorbeeld door zelf een leuke actie of goeie locatie uit te zoeken in Delft waar er wel wat opruim aandacht nodig is. Een actie hoeft niet groot te zijn. Ook als je alleen gaat opruimen of met z’n tweeën heb je al een actie. Wil je niet zelf een actie organiseren? Kijk dan op de website van De Papaver. Daar staan alle opruimacties die worden gehouden en kan je er bij een aanhaken.
Materialen om mee op te ruimen (afvalgrijpers, schepnetten en afvalzakhouders) kunnen gratis bij De Papaver worden geleend. Als je een plan hebt gemaakt voor een plek in Delft, kun je je aanmelden via de website van De Papaver om in aanmerking te komen voor de materialen.
Delftse Hout schoon
Op woensdag 15 september wordt alvast de Delftse Hout eens grondig onder handen genomen, naar aanleiding van De World Cleanup Day.
De Papaver organiseert hier een zwerfafval-opruimactie waar meer dan 150 tieners aanwezig zijn van 4 scholen en 1 zorglocatie in Delft (Ipse de Brugge). Naast het opruimen gaan zij ook nog andere activiteiten ondernemen in het Delftse Hout.
Plastic Soup
Zwerfafval is erg slecht voor het milieu. Veel producten, zoals sigaretten en plastic flesjes, breken heel langzaam of nooit af. Het belandt onder andere als plastic soup in zee. Dieren raken verstrikt in plastic of stikken erin. Via de voedselketen krijgen wij inmiddels ook plastic op ons bord. Help dus ook mee om zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen!