Delftse Dribbels: Concordia trekt aan langste eind

Het meest in het oog springende affiche was dit weekend natuurlijk de derby aan de Brasserskade tussen DHL en Concordia, die met 1-2 in het voordeel van de ploeg van Wesley Zandstra uitviel. Wippolder en Full Speed herpakken zich, terwijl Vitesse Delft het goede gevoel even kwijt is.

DHL-Concordia | Foto: Paul de Bree
1e klasse B 
Alphense Boys-Wippolder 0-1 
Wippolder begint zich enigszins te herstellen van de matige seizoenstart. Na fikse nederlagen in de eerste twee competitieronden boekten de Delftenaren dit weekend een nipte 1-0 overwinning uit bij Alphense Boys; een zelfde zege als vorige week tegen het Haagse HVV.  

 

3e klasse F 
DWO-DHC 6-1 
DHC kwam in de uitwedstrijd tegen DWO nog wel op voorsprong door clubtopscorer Quinten van Zweden, maar moest daarna het hoofd buigen voor de club uit Zoetermeer, die flink uit de slof schoot: 6-1  

 

PGS/Vogel-Ariston’80 1-2 
De studenten van Ariston’80 blijven het goed doen. Na de nederlaag in de eerste competitiewedstrijd tegen Vitesse Delft werd er niet meer verloren en ook nu konden drie punten bijgeschreven worden door de 1-2 overwinning bij PGS/Vogel. Teun Woertman en Isaac Doyle namen de treffers voor hun rekening. 

 

Vitesse Delft- Duindorp sv 2-3 
Bij Vitesse Delft zit de klad er in na een zeer hoopvol begin van het seizoen. Na de nederlaag van vorige week tegen KMD moest ook nu in de thuiswedstrijd tegen Duindorp sv een bittere pil geslikt worden. Twee goals van Duncan Sjerp bleken niet voldoende, aangezien de Hagenaars drie maal het Delftse net wisten te vinden. (2-3)  

 

4e klasse C 
DHL-Concordia 1-2 
Zowel DHL als Concordia waren in de derby aan de Brasserskade gebaat bij een overwinning, want de punten stroomden bij beide clubs tot nu toe nog niet binnen. Het duel leek op een gelijkspel af te stevenen door doelpunten van Rens Sandell en Milan Lieshout, echter in de laatste minuut besliste Luuk Wijnants de wedstrijd in Concordiaans voordeel: 1-2 

 

4e klasse D 
Full Speed-DVO’32 2-0 Full Speed lijkt haar draai in deze klasse te vinden, want het boekte in de thuiswedstrijd tegen DVO’32 de tweede overwinning op rij. De zege kwam pas in de slotfase tot stand door een kopbal van Jordy de Wit, gevolgd door een treffer van Batuhan Isitmez. (2-0) 

 

5e klasse A 
DVC-SVO Buytenpark 0-0 
DVC kon de goede serie van de laatste weken geen vervolg geven met een nieuwe overwinning. Thuis tegen SVO Buytenpark bleef de Delftse ploeg steken op 0-0, waarmee het nog wel steeds ongeslagen blijft.  

 

MMO-SEP 2-2 
Het wachten op de eerste competitiezege blijft voor SEP nog even voortduren, want ook nu moest het in de uitwedstrijd tegen MMO genoegen nemen met een gelijkspel. De voorsprong na treffers van Didier van Geenen en Richard Kasius kon niet over de streep getrokken worden, zodat een 2-2 eindstand het resultaat was. 

 

RVV Overschie-dvv Delft 5-2 
Een overwinning of zelfs een gelijkspel is waar men bij dvv Delft nog van mag blijven dromen; ook dit weekend moesten de Delftenaren de meerdere erkennen in de tegenstander. RVV Overschie was in Rotterdam met 5-2 duidelijk de baas, hoewel dvv Delft door goals van Emre Oznavruz en Merveille Lutumba nog wel wat tegenstribbelde. 
Stand per 19 oktober