Delftse Dribbels: Herstelwerkzaamheden

Na het teleurstellende resultaat van vorige week wisten de Delftse amateurvoetballers zich afgelopen weekend te herpakken. Er werd slechts één nederlaag geleden (dvv Delft), alle andere clubs pakten punten. Vitesse Delft komt dit seizoen het best uit de startblokken; DHL maakte aan de Brasserskade een bewogen voetbalmiddag mee.

DHL-Vredenburch | Foto: Paul de Bree
DHL-Vredenburch 1-1 (4e klasse C) 
Een duel dat ontsierd werd door het tumult dat ontstond na een rode kaart voor een speler van Vredenburch, waardoor de scheidsrechter zich genoodzaakt zag de wedstrijd tijdelijk te staken. Toen de gemoederen tot bedaren gebracht waren en het spel hervat werd, bleek de jonge ploeg van DHL dusdanig aangeslagen, dat het door het 10-tal van Vredenburch prompt op een 0-1 achterstand werd gezet. Jesse Keizer trok namens DHL in de slotfase van de wedstrijd de stand weer in evenwicht (1-1), waarna voor de tweede maal deze middag een Rijswijker van het veld gestuurd werd en Vredenburch de strijd met 9 man beëindigde.   

 

DHC-Duindorp sv 5-4 (3e klasse F) 
DHC begon het duel tegen Duindorp ijzersterk en door doelpunten van Lorenzo Bois, Quinten van Zweden en Emanuele Urbinati (2x) kwam het op een 4-0 voorsprong, waarna Duindorp met een doelpunt van Jamie van de Oever de ruststand op 4-1 bepaalde. Een ruime overwinning voor de Delftenaren leek in de maak, maar de bezoekers kwamen na de thee weer helemaal terug in de wedstrijd door nog drie maal te scoren. Quinten van Zweden deed dat echter ook nog één keer voor de ploeg van coach Wim Baggerman, zodat dit vermakelijke doelpuntenfestijn met een 5-4 eindstand uiteindelijk toch in Delfts voordeel beslist werd.  

 

Wilhelmus-Vitesse Delft 1-2 (3e klasse F) 
Vitesse Delft gaf de goede seizoenstart van vorige week een passend vervolg door ook de tweede wedstrijd te winnen op bezoek bij het Voorburgse Wilhelmus. Op sportpark Westvliet scoorde Vitesse het openingsdoelpunt vlak voor rust uit een strafschop, die benut werd door Pepijn Snel (0-1). In de tweede helft verruimde Vitesse Delft de voorsprong door een goal van Fallou Gueye. Wilhelmus gaf zich echter nog niet gewonnen, scoorde de aansluitingstreffer, maar de ploeg uit Delft wist de overwinning uit het vuur te slepen en vindt zichzelf na deze 1-2 zege voorlopig als mede-koploper terug op de ranglijst. 

 

Overige uitslagen: 
3e klasse F 
Ariston’80-GDA 1-0 

 

4e klasse C 
Concordia-Erasmus 2-1 

 

4e klasse D 
Full Speed-sv Charlois 2-2 

 

5e klasse A 
SEP-DVC 3-3 
SVO Buytenpark-dvv Delft 4-1

 

Wippolder was vrij.  
Schema met de stand