Delftse Dribbels: Stad Delft Bokaal prooi voor Vitesse Delft

Onder goede voetbalomstandigheden en behoorlijke publieke belangstelling heeft Vitesse Delft zich zaterdag jl. tot winnaar gekroond van het toernooi om de Stad Delft Bokaal. In de finale wist het titelverdediger Wippolder met 2-1 te verslaan.

Stad Delft Bokaal | Foto: Fonz Olsthoorn
Het toernooi vormt al jaren de traditionele opening van het voetbalseizoen voor de (tien) Delftse amateurclubs en werd alweer voor de 45e keer georganiseerd, deze keer door de verenigingen Full Speed en dvv Delft.  Op de velden van bovengenoemde verenigingen vonden vorige week dinsdag al de voorronden plaats, die niet werden overleefd door DVC, DHC, Full Speed en dvv Delft, zodat er nog 6 clubs overbleven, die afgelopen zaterdag in het finaleweekend kans maakten op de hoofdprijs. 

 

In poule A gaven DHL, Ariston’80 en Wippolder acte de presence, terwijl in poule B SEP, Vitesse Delft en Concordia in wedstrijden van 2 x 20 minuten om de eerste plaats streden.  Na de poulefase rekende Concordia in de strijd om de derde plaats met Ariston’80 af middels een strafschoppenserie (5-4), waarna Wippolder en Vitesse Delft als poulewinnaars in de finale mochten aantreden. 

 

Wippolder leek voor de derde achtereenvolgende op de titel af te stevenen, toen Berto de Vree zijn ploeg op een 1-0 voorsprong zette, echter het waren de Tanthof Zuid-bewoners die uiteindelijk de wedstrijd naar zich toe trokken door treffers van Rayan Achalhi en Duncan Sjerp: 1-2. 
De Vitesse-vreugde was groot; daar kon de regenbui, die vlak na de prijsuitreiking in alle hevigheid losbarstte, niets aan veranderen.