Delftse Dribbels: Valse start

Het openingsweekend in het amateurvoetbal heeft voor de Delftse clubs een magere oogst opgeleverd. Alleen Vitesse Delft (winst) en DVC (gelijkspel) wisten punten te behalen, de overige ploegen bleven met lege handen achter. Opvallend was dat vele degradanten van vorig seizoen (SEP, DHC, Full Speed en Concordia) ook een niveau lager vooralsnog geen potten konden breken.

Wippolder – VUC | Foto: Wouter Dill
Wippolder-VUC 2-4 (1e klasse B)
Onder aangename weersomstandigheden speelde Wippolder op sportpark Pauwmolen tegen het Haagse VUC, dat vanuit de tweede klasse komt en zich behoorlijk versterkt heeft voor het nieuwe seizoen.  Wippolder miste een aantal spelers, waaronder de geschorste Domenico de Vree, maar wist desondanks in de eerste helft goed voor de dag te komen. De Delftenaren kwamen op voorsprong door een eigen doelpunt van VUC-speler Melvin Vissers, echter nog voor de rust bogen de bezoekers de achterstand dankzij Roderick Meinema om in een 1-2 voorsprong. Na de thee bracht invaller Casper Spaan de hoop terug in de Delftse harten door de gelijkmaker te scoren, maar waren het uiteindelijk toch de Hagenaars die door doelpunten van Quinten van der Kraaij en wederom Roderick Meinema aan het langste eind trokken: 2-4.

Vitesse Delft-Ariston’80 2-1 (3e klasse F)
Ariston'80 begon de Delftse derby sterk en kwam na een kwart wedstrijd op een 1-0 voorsprong dankzij een doelpunt van Karel Wittekoek, op aangeven van Koen van Wel.  De thuisclub miste vervolgens dè kans op de gelijkmaker, omdat Daan Burgering er niet in slaagde een toegekende strafschop te verzilveren.  De tweede helft gaf een ander spelbeeld te zien: Vitesse Delft werd de betere ploeg en beloonde zichzelf daarvoor met de gelijkmaker van Fallou Gueye.  De rood-zwarte vreugde werd nog groter, toen Mark de Graaf in de absolute slotfase uit een vrije trap de 2-1 scoorde en zodoende de overwinning voor de thuisclub veilig stelde.

RAS-Concordia 3-1 (4e klasse C)
In de eerste competitieronde zorgde het naar de vierde klasse gepromoveerde RAS voor een verrassing door met 3-1 te winnen van Concordia, dat als doelstelling heeft om voor het kampioenschap mee te doen.  Edwin Sintum was de grote uitblinker bij RAS met een hattrick, waarbij hij tweemaal in de eerste helft scoorde en in de tweede helft een strafschop benutte.  Het enige doelpunt van Concordia kwam eveneens vanaf de 11-meterstip: Rens Sandell liet zich dit buitenkansje niet ontnemen. De ploeg van coach Wesley Zandstra ondervond aan den lijve dat het in deze afdeling niet alleen op voetballen aan komt, maar ook scherpte en inzet vereist zijn.