Delftse Dribbels: Vitesse wint ook derby

Op een prachtige herfstdag scheen voor voetballend Delft de zon het meest op sportpark Tanthof-Zuid, waar Vitesse Delft haar (gedeelde) koppositie consolideerde door stadgenoot DHC te verslaan. Wippolder kreeg een gevoelig pak op de broek; SEP, Full Speed en Concordia vinden hun draai nog niet.

Vitesse Delft-DHC | Foto: Rob Römer
Vitesse Delft-DHC 3-2 (3e klasse F)
Het begrip “In the winning mood” blijft ook na dit weekend nog altijd van toepassing op Vitesse Delft. Na een goede voorbereiding op het seizoen - met verovering van de Stad Delft-bokaal als hoogtepunt - werden vervolgens de twee eerste competitieduels winnend afgesloten en begon de rood-zwarte equipe als gedeelde koploper aan de derby tegen mede-degradant DHC.
Net voor rust kwamen de bezoekers op voorsprong, echter na de pauze draaide Vitesse Delft de achterstand om naar een 2-1 voorsprong dankzij twee doelpunten van Fallou Gueye. DHC maakte daarna gelijk via een strafschop van Quinten van Zweden en Vitesse Delft diende de strijd met tien man te vervolgen na een rode kaart voor Pepijn Snel. Ondanks de ondertal-situatie wist de thuisploeg de overwinning toch te pakken. Vlak voor het laatste fluitsignaal maakte Wilson Lyawe het beslissende doelpunt voor het team van trainer Nick van den Bos: 3-2.
De Tanthof-Zuid bewoners blijven door dit resultaat ongeslagen en voeren samen met Schipluiden de ranglijst aan.

VELO-Wippolder 5-0 (1e klasse B)
Voetballend deed Wippolder het niet eens zo slecht in het duel tegen het Wateringse VELO, echter de Westlanders toonden zich met hun directe spel veel efficiënter.  VELO kwam al snel aan de leiding door een treffer in de vijfde minuut van Koen Starrenburg (1-0).
Wippolder kreeg wel kansen via Noah Biemans en Ricardo van Heyst, echter zonder succces, waarna Starrenburg de Wateringse voorsprong in de 19e minuut verdubbelde (2-0).

Wippolder bleef aanvallen, maar stuitte voorin op VELO-keeper Deniz Pamuk en gaf achterin ruimte weg waar de thuisploeg gretig gebruik van maakte en daardoor – mede door een strafschop - naar een 5-0 score kon uitlopen. Dat Koen Starrenburg namens VELO liefst 4 maal scoorde en Wippolder de wedstrijd na een rode kaart met 10 man uitspeelde, was voornamelijk goed voor de statistieken.

RAS-DHL 3-3 (4e klasse C)
Een leuke en aanvankelijk sportieve wedstrijd leverde DHL het tweede achtereenvolgende gelijkspel in de competitie op. De Delftenaren kwamen al vroeg op voorsprong via Sem Brinkers (0-1), maar RAS maakte gelijk door een strafschop van Edwin Sintim (1-1). Cas Harte zorgde vervolgens uit een vrije trap voor nieuwe Delftse vreugde, Mucahit Torun had echter al snel een antwoord klaar en bracht het duel wederom in balans (2-2).  In de tweede helft waren de betere kansen voor de thuisploeg, gescoord werd er vooralsnog niet. Dat veranderde nadat het duel, evenals het treffen vorige week tussen DHL en Vredenburch, ontsierd werd door een opstootje, waarbij twee RAS-spelers en een speler van DHL met rood op zak konden vertrekken. Stan Groeneveld zette de Hagenaars verRASsend op 3-2 en leek daarmee de zege voor zijn team veilig te stellen, ware het niet dat Sem Brinkers vlak voor tijd namens DHL middels een penalty zijn tweede doelpunt maakte, waarna de ploegen met een 3-3 eindstand de kleedkamers opzochten.