Delftse Dribbels: Wippolder kansloos

Wippolder is er gisteravond (19 juni) in de wedstrijd tegen DZC’68 geen moment in geslaagd ook maar enige aanspraak te maken op een finaleplaats in de play offs voor promotie naar de 4e divisie. Op sportpark “Pauwmolen” ging het met 1-6 roemloos ten onder tegen de ploeg uit Doetinchem.

Wippolder - DZC’68 | Foto: Fonz Olsthoorn
Al na 5 minuten liepen de Delftenaren achter de feiten aan, toen doelman Dion de Jong na een hoge dieptepass in de lucht afgetroefd werd door de lange spits van DZC: 0-1. In de 21e minuut werden de problemen nog groter voor Wippolder. Guy Muller beging een overtreding, verloor zijn zelfbeheersing jegens de scheidsrechter en kon met rood op zak vertrekken. De overtalsituatie werd door DZC snel uitgebuit. Binnen een paar minuten stond de 0-3 al op het scorebord middels een vrije trap en een prachtig afstandsschot. Nadat doelman de Jong geblesseerd het veld had verlaten en DZC met een kopbal de lat nog had geraakt, kon Wippolder zowaar wat terugdoen. Daley Uythof dribbelde zich aan de linkerkant knap vrij en stelde Domenico de Vree in staat om de stand een iets draaglijker aanzien te geven: 1-3.

Gifbeker
Mocht de ploeg van de coaches van Laar/Moen hieruit enige hoop geput hebben, dan werd deze direct na de pauze de bodem ingeslagen door de 4e Doetinchemse treffer. De gifbeker bleek hierna nog steeds niet leeg voor Wippolder. Ook Domenico de Vree mocht na een grove overtreding vroegtijdig gaan douchen, waarna DZC tegen de 9 uit Delft de score met nog twee goals wist uit te breiden en de wedstrijd rustig kon uitspelen (1-6). Daley Uythof maakte de 90 minuten eveneens niet vol: De aanvoerder verliet tien minuten voor tijd onder luid applaus het veld, aangezien hij volgend jaar zijn geluk gaat beproeven bij TOGB en op deze manier bedankt werd voor bewezen diensten. Wat voor Wippolder restte was het besef dat het terecht had verloren en het volgend jaar een nieuwe poging mag ondernemen om een plaats in de 4e divisie te bemachtigen.