Delftse ondernemers winnen ASB Bank Wereldprijs (VIDEO)

Delft – 12-10-2020 - Auke de Vries en Sander Wapperom vanhet Delftse bedrijf DeWarmte hebben de dertiende ASB Bank Wereldprijs gewonnen. Aan deze prijs voor duurzame starten ondernemers is een bedrag van 25.000 euro verbonden.

Sander Wapperom
 

De beide Delftse ondernemers verwarmen met hun techniek je huis met de warmte die via het douchputje of wasmachine wegstroomt. Zij winnen die warmte terug uit het huishoudelijk riool. Opvallende ideeën voor de toekomst van onze planeet DeWarmte, blonk uit in duurzame impact, innovatie en creativiteit. Maar ook haalbaarheid en ondernemerschap zijn belangrijke pijlers voor het bepalen van de winnaar van de prijs.

Juryvoorzitter Ynzo van Zanten van Tony’s Chocolonely zegt hierover: “Het wordt voor ons elk jaar moeilijker om winnaars te selecteren. De deelnemers hebben zulke uiteenlopende ideeën die allemaal op hun eigen manier bijdragen aan de toekomst van onze planeet. Gelukkig hebben we als jury een systeem ontwikkeld om de finalisten goed met elkaar te vergelijken. Sander en Auke van de DeWarmte vielen uiteindelijk het meest op. Alles aan hun oplossing om woningen te verduurzamen klopt en beide ondernemers zijn heel bevlogen en betrokken bij het onderwerp. Ik heb het gevoel dat ze heel groot kunnen worden”.