Delftse sporters pakken medailles in olympisch Parijs

Het gros van de tot nog toe door Nederland gewonnen medailles in deze Olympische Spelen is door roeiers binnengesleept. Laat dit precies een sport zijn waarin Delftse studenten excelleren. In de dubbelvier boot die zilver won waren drie van de vier vrouwen verbonden aan de TU. Ook in de heren acht zat een TU-student. Daarnaast kan Delftenaar Thijs van Dam zich klaarmaken voor de halve finale van het olympisch hockeytoernooi.
Eiffeltoren en Nieuwe Kerk | Foto's: Unsplash/Gitta Fleuren

Twee keer een tweede plaats voor boten met Delftse studenten. De boot van vier vrouwen, met daarop drie Delftse studentes, leek lang af te stevenen op de eerste plaats, maar in de laatste meters werden ze verschalkt door de Britten. Ondertussen was TU’er Ralf Rienks één van de mannen in de door acht roeiers bezette boot die eveneens alleen de Britten voor zich moest dulden. 

Hockey
Er zijn echter niet alleen succesvolle roeiers uit Delft afgereisd naar de Lichtstad. De hockeyploeg won 2-0 van Australië en plaatste zich daarmee voor de halve finale. De 2-0 werd magistraal in het doel gewerkt door de in de Prinsenstad geboren Thijs van Dam. Ook TU-student Justen Blok is onderdeel van deze hockeyploeg.