Delftse voetballer opgeroepen voor jeugdelftal Curaçao

Shergiano Windster (13) speelt normaal gesproken voor Vitesse Delft, bij het eerste team van junioren onder de 15 jaar oud. Dat doet hij goed; hij werd eerder al gescout door Feyenoord. Een telefoontje met het bericht dat hij Curaçao mag vertegenwoordigen tijdens een juniorentoernooi in Trinidad en Tobago kwam echter als een verrassing.
Giano Windster in het shirt van Vitesse Delft | Foto: familie

Zelf is ‘Giano’, zoals hij wordt aangesproken, geboren in Delft, maar zijn ouders en familie komen uit het Caraïbische eiland. Giano is dan ook blij dat hij het eiland van zijn ouders mag vertegenwoordigen. Ook zijn moeder en familielid / vertegenwoordiger Corly Bazoer barsten van trots. Giano kan zich nu voorbereiden op een reis naar Trinidad en Tobago. Daar vindt van 16 tot en met 25 augustus het ‘Caribbean Football Union U14 Boys Tournament’ plaats. Verschillende landen uit het Caraïbisch gebied doen hieraan mee. Curaçao zit in een poule met Puerto Rico, Saint Martin, de Dominicaanse Republiek en Frans Guyana.  

De in mei 2011 geboren voetballer hoopt in de toekomst prof te worden. Zijn trainer zegt dat zijn vaardigheden in ieder geval bovengemiddeld zijn en dat de jongen niet voor niets bij een hogere leeftijdsklasse voetbalt dan andere dertienjarigen. En Giano mag zich binnenkort in ieder geval jeugdinternational noemen.