Dorcas organiseert inzamelactie voor vluchtelingen in Libanon

Dorcas Hulp Delft en Haaglanden organiseert zaterdag 12 oktober een inzamelactie voor vluchtelingen vanwege de oorlog in het Midden-Oosten. De afgelopen maanden zorgde een conflict tussen Israël en Hamas voor slachtoffers. De afgelopen dagen wordt dit conflict groter. Israël is Libanon binnengevallen om Hezbollah aan te vallen. Dit zorgt voor een grote stroom vluchtelingen uit het zuiden van Libanon.
Container van Dorcas, ter illustratie

“Zo’n 1 miljoen mensen zijn op de vlucht geslagen en meer dan 600 mensen kwamen om het leven,” aldus berichtte Stichting Vluchteling op 1 oktober over de aanvallen in het zuiden van Libanon. Dat in een land waarin al veel vluchtelingen waren; zo’n 1.5 miljoen Syrische vluchtelingen verbleven niet lang geleden nog in Libanon. Nu ontstaat de opvallende situatie waarin mensen vluchten naar het door oorlog verscheurde Syrië. Stichting Vluchteling: “We monitoren de behoeften van Syrische vluchtelingen die terugvluchten naar Syrië.” 

Noodhulp 
Dorcas wil steun bieden aan de vluchtelingen die slachtoffer zijn van het oorlogsgeweld. Daarom kan er op 12 oktober tussen 8 uur in de ochtend en 6 uur in de avond kleding en schoeisel gebracht worden naar de inzamelpunten van Dorcas in deze regio; in Rijswijk-zuid/Delft-noord in Rijswijk en Delfgauw. Ook wordt het rekeningnummer van Dorcas opengesteld voor donaties.  

“Ingezamelde kleding wordt niet naar zuid-Libanon gebracht,” laat Dorcas weten, “dit omdat transportkosten heel hoog zijn. Hulpgoederen worden gekocht in Libanon zelf en in de regio. De financiële opbrengst van verkochte kleding en schoeisel  gaat naar noodhulp aan de vluchtelingen. Er wordt voedsel, kleding en overige hulpgoederen voor gekocht en dit wordt gegeven aan vluchtelingen in Beiroet en Aley. 

Dorcas vraagt om kleding die in goede staat is. Dit kan bij het depot aan de Merellaan 13 in Rijswijk-zuid/Delft-noord, de Churchilllaan 1023 in Rijswijk en in Delfgauw aan de Vreedesstraat 11, of bij de Volle Evangelie gemeente aan de Laan Hofrust in Rijswijk-centrum. Meer informatie is te vinden op de website van Dorcas.