Elektriciteitskastje wordt kunstwerk: ‘Door kinderen uit de buurt ontworpen’

Het plantsoen bij de Jacob Catsstraat en de Caspar Fagelstraat wordt vernieuwd. Buurtvereniging De Triangel wil al langer vergroening voor dit deel van Delft. Eén van de veranderingen die hier plaatsvinden is dat een grijs elektriciteitskastje omgetoverd is tot een explosie van kleur. Dit op initiatief van kunstenares Rosemarijn van Stirum, die samen met kinderen uit de buurt een ontwerp maakte.
Achter: Jannie, Rosemarijn, Sophie, Amélie / Voor: Jamie en Julie | Foto: Buurtvereniging De Triangel

Halverwege augustus kon Van Stirum beginnen met het schilderen voor dit project, dat mede mogelijk gemaakt is door subsidie van de gemeente. Het ging niet altijd zo vlug als Van Stirum gehoopt had: “Want toevallig begon de aannemer op hetzelfde moment met het leeghalen van het plantsoen voor de aanplant. Maar in goed overleg is het allemaal gelukt.”

Het plantsoen bij de Jacob Catsstraat, de Caspar Fagelstraat en de Anthonij Duijckstraat moet veranderen in een ‘inheemse, biodiverse bloementuin’. Met dat thema in het hoofd, heeft Rosemarijn samen met de buurtkinderen een bloem- en insectenrijke schildering gecreëerd op het voorheen zo grijze elektriciteitskastje. 

Het kunstige elektriciteitskastje | Foto: Buurtvereniging De Triangel