Expositie ‘Een Andere Insteek’ verlegt grenzen

Van 25 augustus tot en met 29 september presenteert Kadmium Delft de expositie ‘Een Andere Insteek’. Deze tentoonstelling belicht de veelzijdige relatie tussen textiel en andere kunstvormen, waarbij zes getalenteerde kunstenaars hun unieke benaderingen van deze verbinding tonen. De expositie is te bezoeken in het kunstencentrum aan het Sint Agathaplein 4 in Delft.

De grenzen van textielambachten

De deelnemende kunstenaars, Sonja Kamp, Christiane Maurer, Sarah Luïz, Judith Aardse, Annika Syrjämäki en Wieneke Bremer, verkennen elk op hun eigen manier de grenzen van textielambachten. Hun werk varieert van lijntekeningen en houtsculpturen tot weven, zeefdrukken en zowel hand- als machinebreien. Door traditionele ambachten te combineren met moderne digitale technieken, creëren ze kunstwerken die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook een grote waardering voor het maakproces tonen.

Intensief en meditatief maakproces

Een belangrijk thema binnen de expositie is het intensieve en meditatieve maakproces. De kunstenaars besteden uren aan hun werk, waarbij elke steek, snede en penseelstreek zorgvuldig wordt geplaatst. Dit geduldige, ambachtelijke werk resulteert in tastbare objecten die een samensmelting van traditie en innovatie vertegenwoordigen. Ondanks het gebruik van digitale hulpmiddelen blijft het eindresultaat authentiek aanvoelen, met een duidelijke focus op de textiele oorsprong.

Jazz als inspiratie

Een van de opvallende deelnemers is Luïz, die zich laat inspireren door de jazzmuziek uit de jaren '50, '60 en '70. Haar werk, waaronder het doek *Autumn Leaves*, verbeeldt de vrijheid en complexiteit van jazzstandaards. Zij ontwerpt haar schaduwwerken digitaal en breit deze met de hand in contrasterende kleuren merinowol, waardoor fascinerende visuele effecten ontstaan.

Ontmoet de kunstenaars

De officiële opening van de expositie vindt plaats op zondag 25 augustus om 15.00 uur. Deze feestelijke gelegenheid biedt bezoekers de kans om de kunstenaars te ontmoeten en hun werk in detail te bekijken. Voor meer informatie over de tentoonstelling en het programma kunt u terecht op de website van Kadmium: www.kadmium.nl.

Een van de opvallende deelnemers is Luïz, die zich laat inspireren door de jazzmuziek uit de jaren '50, '60 en '70. Haar werk verbeeldt de vrijheid en complexiteit van de jazz.