Flitsbezorger blijft actief in Delft: ‘Constructief contact met gemeente’

“Flink blijft in Delft bezorgen.” Dat meldt een woordvoerder van het flitsbezorgingsbedrijf. Of het bedrijf boodschappen zou blijven brengen naar Delftenaren was onzeker. De gemeenteraad heeft vlak voor het zomerreces besloten dat de 'dark stores', van waaruit fietsbezorgers snel boodschappen leveren, niet meer in de stad zijn toegestaan.
Darkstore van Flink op de hoek van de Breestraat

Alleen op bedrijventerreinen zijn de darkstores nog toegestaan. De huidige darkstore van Flink is gevestigd aan de Breestraat. Waar er precies nieuwe darkstores van Flink komen is nog niet bekend. De woordvoerder zegt hierover: “Flink heeft de gemeente uitgenodigd om in gesprek te gaan over het nieuwe beleid en de mogelijke toekomstige locaties.” Hierbij spreekt hij van ‘constructief contact’ met de gemeente.

Niet naar rechter
Waar elders eerder werd gemeld dat het verbod van darkstores wel eens tot een rechtsgang kon leiden, ontkent Flink dit nu: “Flink gaat niet naar de rechter.” Ook zegt de woordvoerder dat er ‘geen sprake van is geweest’ dat de flitsbezorging uit Delft zou verdwijnen.

Darkstores functioneren als de facto distributiecentra. Bezorgers rijden af en aan op scooters om de door mensen bestelde boodschappen van daaruit te bezorgen. Voordeel is dat mensen snel en moeiteloos boodschappen in huis krijgen. Nadeel is dat er een met stickers afgeplake ruit komt temidden van de binnenstad én dat er veel scooters, dan wel fatbikes rijden die overlast veroorzaken. Dit leidde dan ook tot het besluit van de gemeente om darkstores te bannen uit de stad.