Delftse kademuren worden geïnspecteerd

 

Het zou kunnen dat je deze en komende dagen mannen in felgele jassen ziet lopen langs de grachten in de binnenstad. Ze kijken veel in het water, maar vissers zijn het niet. Zij blijken de kademuren van de Delftse grachten te inspecteren. En dat gebeurt high-tech met een onderwaterrobot vol met camera's. De robot is alleen nog niet volledig automatisch; een touw blijft nodig om hem te verslepen.

De high-tech onderwaterrobot vol met camera's
 

Waar de inspectie precies voor dient, is nog niet duidelijk. Begin dit jaar schreef de Delft op Zondag nog over de slechte staat van de bruggen en kademuren van Delft. Inwoners van Delft uitten daarin hun zorgen over het slechte onderhoud en de gevaren die dat met zich meebrengt. ''Bij de kademuren zie je van alles afbrokkelen en verschuiven, en je ziet ook de ontelbare kuilen en bulten van het straatwerk dat onder meer wordt veroorzaakt door de eenzijdige wortelopslag van bomen langs de kademuren,'' zei een inwoner tegen de DoZ.

 

Delft en haar inwoners zijn het meest tevreden en déze regio is het meest gelukkig>

 

Onderhoudswerkzaamheden

Een woordvoerder van de gemeente Delft laat in hetzelfde stuk weten dat zij de zorgen niet delen en dat er volgens hen geen sprake is van achterstallig onderhoud. Voor het onderhoud aan bruggen en kademuren is een beheerplan opgesteld en tot 2022 zou er volgens dat plan wel een piek aan onderhoudswerkzaamheden aankomen.

 

Of de inspecties van deze dagen met dit onderhoud te maken hebben is dus nog niet duidelijk.

 

Commissie denkt na over een veiliger Delflandplein>