Inspraaksessies over vernieuwing studentenhuizen Van Hasseltlaan na protesten

Er komen twee bewonersbijeenkomsten over het te vernieuwen studentencomplex aan de Van Hasseltlaan. Dit na eerdere klachten van omwonenden over een gebrek aan mogelijkheden tot inspraak. In een nieuwsbrief voor bewoners van de Verzetstrijdersbuurt schrijven de kartrekkers achter de eerdere protesten: “Ons eendrachtige protest eerder dit jaar heeft er toe geleid dat er een herstart van het project plaatsvindt en we nu de kans hebben op echte participatie. Laten wij samen als wijkbewoners optrekken en solidair met elkaar zijn.”
Studentencomplex aan Van Hasseltlaan | Foto: Google Maps

Hiermee doen deze mensen dus een oproep aan hun buurtgenoten om naar de bewonerssessies te komen. Deze vinden plaats op 4 en 7 september. Die van 4 september duurt van 18:45 uur tot 21:00 uur en die van de 7e begint om 12:45 uur en eindigt om 15:00 uur. Aanmelden voor de bijeenkomsten kan door te mailen naar programmasenprojecten@delft.nl. 

In deze sessies kunnen bewoners in gesprek met de gemeente. In de nieuwsbrief melden de protesterende bewoners nogmaals dat zij zowel met de gemeente als met woningcorporatie DUWO in gesprek willen. Deze bijeenkomsten met de gemeente noemen zij dan ook ‘het eerste resultaat’. De strijd is hiermee echter nog niet voorbij: “Wij kunnen enkel impact blijven maken als wij in grote getallen aanwezig zijn en onze stem laten horen tijdens de 2 informatiesessies op 4 en 7 september.”

Lees meer
De protesten in de Verzetstrijdersbuurt zijn gericht tegen eerder geplande vernieuwing van een studentencomplex aan de Van Hasseltlaan. Bewoners hadden verschillende klachten over de plannen van DUWO en hadden het gevoel dat de gemeente en de woningcorporatie niet genoeg gedaan hadden om omwonenden mee te nemen in het project. Hieronder vindt u eerdere berichten van Omroep Delft over deze kwestie.


Bijna geen inspraak bij herontwikkeling studentencomplex Van Hasseltlaan

Verzetstrijdersbuurt in verzet tegen meer studentenhuizen

(VIDEO) Omwonende ziet plannen Van Hasseltlaan somber in

Studentencomplex Van Hasseltlaan: gemeente wil ‘communicatie verbeteren’

‘Pas op de plaats’ met plannen studentencomplex Van Hasseltlaan

Bewoners Verzetstrijdersbuurt doen participatievoorstel aan DUWO

Raadsleden beslissen opnieuw over Van Hasseltlaan