Janny en André in Delft

Janny van der Heijden en André van Duin, bekend van Heel Holland Bakt, keren terug in het nieuwe seizoen van de MAX tv-serie ‘Denkend aan Holland’. Vanaf zondag 25 augustus zijn de avonturen van dit duo weer te volgen op NPO 1, om 20.25 uur. In het zesde seizoen van de populaire serie verkennen ze per boot het prachtige Nederlandse landschap, en in de vierde aflevering staat een bezoek aan Delft centraal.

Denkend aan Delft

Op zondag 15 september 2024 om 20.25 uur is deze bijzondere aflevering te zien. Janny en André varen in deze aflevering vanuit Leidschendam via De Vliet naar Delft. Hun tocht voert hen door de historische wateren van onze prinsenstad, maar hun bezoek draait niet alleen om het verleden. Tijdens hun verkenning van Delft richten ze zich ook op de toekomst van hun programma. Ze ontdekken hoe ze op een duurzame en toekomstbestendige manier nieuwe seizoenen van Denkend aan Holland kunnen blijven maken.

In de voetstappen van Johannes Vermeer

Aangekomen in Delft, de stad van Johannes Vermeer, kunnen Janny en André niet om de beroemde schilder heen. Ze duiken diep in zijn leven en werk, wat zelfs leidt tot een verkleedpartij waarin ze zich in de stijl van Vermeer hullen. Zelfs hun trouwe scheepshond Nhaan ontkomt niet aan deze transformatie.

Delfts Blauw

Maar Delft heeft meer te bieden dan alleen kunst. Janny en André ontdekken ook de geheimen achter het wereldberoemde Delfts Blauw. Ze bezoeken een werkplaats waar het iconische porselein wordt gemaakt en krijgen een kijkje achter de schermen van dit ambacht.
Na hun avontuur in Delft varen Janny en André verder naar de Zweth. Hier sluiten ze niet alleen hun tocht, maar ook het seizoen . Ze doen dat onder het genot van oranjebitter en bitterballen, terwijl ze terugblikken op hun reis door het prachtige Nederland.

Andre van Duin en Janny van der Heijden. Foto: Omroep Max