Keramiekfeestje in Delft: nog één maand vol verwondering

Het is feest in Museum Prinsenhof Delft. De tentoonstelling ‘Pioniers in Keramiek’ heeft al meer dan 50.000 enthousiaste bezoekers verwelkomd. Maar de laatste maand is nu ingegaan. Maar niet getreurd, want deze keramische parade loopt door tot en met 8 september van dit jaar. Dit is je allerlaatste kans om je te vergapen aan een verbluffende mix van historisch en hedendaags keramiek, waar het nieuwste van het nieuwste naast eeuwenoude topstukken staat te stralen.

Keramiek catwalk

Het publiek rolt bijna letterlijk de rode loper uit voor deze tentoonstelling. Of beter gezegd, de ‘keramiek catwalk’ – een briljante opstelling die de zalen en verhalen van de tentoonstelling met elkaar verbindt. Je wandelt als het ware over een lange, creatieve catwalk, waarbij elk stuk aardewerk schittert alsof het de ster van de show is. De 23 hedendaagse keramiekkunstenaars deelden niet alleen hun werk, maar ook hun enthousiasme met het publiek. Dankzij hun energieke bijdragen aan rondleidingen, workshops en de Keramiek Summerschool, is de tentoonstelling een daverend succes geworden.

Keramiek toetje

Op zondag 8 september is er een speciaal toetje voor de liefhebbers: de allerlaatste keramiekwandeling door Delft met een gids. Dus trek je wandelschoenen aan en laat je voor de laatste keer onderdompelen in de wereld van keramiek. Voor de boekenwurmen onder ons: de rijk geïllustreerde publicatie van *Pioniers in Keramiek*, die zelfs in de Top 10 koffietafelboeken van Harpers’ Bazaar staat, is nog steeds te koop in de museumwinkel. Een blijvende herinnering aan een tentoonstelling die iedereen met een warm hart voor keramiek bijblijft.

Op naar de KunstParade

Maar niet getreurd, keramiekliefhebbers, want ook na ‘Pioniers in Keramiek’ is er nog genoeg te beleven in Museum Prinsenhof Delft. Mis vooral niet de aankomende ‘KunstParade, een tentoonstelling die vanaf 18 oktober kleurrijke, hedendaagse kunst de museummuren laat opsiert voordat het museum tijdelijk sluit voor een flinke verbouwing. De kunstwerken worden als confetti over de museumzalen gestrooid. Het wordt gegarandeerd een visueel feestje dat je niet wilt missen! 

Pioniers in keramiek - foto: Frans van Rijnswou