Ketheltunnel (A4) dit weekend afgesloten

Van vrijdag 6 september 21:00 uur tot maandag 9 september 05:00 uur voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit aan de Ketheltunnel op de A4. Hierdoor is de tunnel in beide richtingen afgesloten, wat aanzienlijke verkeershinder veroorzaakt voor Delft en omliggende gebieden.

Gevolgen voor Delftenaren
De afsluiting heeft gevolgen voor zowel lokaal als doorgaand verkeer dat normaal de A4 gebruikt tussen knooppunt Kethelplein en afslag Delft (14). Automobilisten uit Delft moeten rekening houden met langere reistijden en omleidingen. De aanbevolen alternatieve routes gaan via de A20, A13 en N470, wat kan leiden tot 10 tot 30 minuten extra reistijd, afhankelijk van de verkeersdrukte.

Ook drukte rondom Rotterdam
Naast de afsluiting van de Ketheltunnel vindt dit weekend ook de Wereldhavendagen in Rotterdam plaats, wat voor extra verkeersdrukte kan zorgen op de ringwegen rondom de stad, met name op de A13 en A20. Reizigers vanuit Delft richting Rotterdam kunnen hierdoor extra vertragingen ervaren.

Tunnelbuis Beneluxtunnel ook afgesloten
Verkeer richting de Beneluxtunnel wordt ook beïnvloed, doordat één van de twee tunnelbuizen richting het noorden afgesloten is. Dit kan leiden tot verdere opstoppingen voor verkeer uit Europoort en Ridderkerk. Voor langere reizen richting Amsterdam wordt geadviseerd om via de Van Brienenoordbrug (A16) te rijden.