Lezing over het oude Gist Brocades hoofdkantoor in Delft

Rosan Pallade, de manager van BOEI, de huidige eigenaar en restaurator van het pand aan de Wateringseweg in Delft verzorgt op initiatief van Delfia Batavorum op 29 oktober een lezing. Het zal dan gaan over de geschiedenis van het pand, de restauratie en over de toekomst die BOEI voor het pand in gedachten heeft. Het voormalig hoofdkantoor van Gist Brocades wordt momenteel hersteld.
Het voormalig hoofdkantoor van Gist Brocades

De lezing zal beginnen met een korte ontstaansgeschiedenis van het voormalige Gist Brocades hoofdkantoor in Delft. Hierbij zal ook dieper ingegaan worden op de visie van Jacques en Agneta van Marken voor de Gistfabriek en het leven van de fabrieksarbeiders. Vanuit deze visie wordt de toekomstperspectief van BOEi uitgelegd. Ook zal worden aangegeven welke stappen er genomen worden om deze plannen te realiseren, welke uitdagingen er nog zijn en wanneer BOEi verwacht dat de deuren van dit rijksmonument weer zullen openen.

Wie is Rosan Pallada?
Rosan is een zelfstandig erfgoedprofessional die zich inzet voor het behoud en verduurzamen van erfgoed in Nederland. Zij is momenteel werkzaam voor de gemeente Arnhem, het adviesbureau Kathedraaldenkers, particuliere opdrachtgevers en BOEi.

De lezing zal plaatsvinden in de Berlagezaal aan de Faculteit Bouwkunde TU Delft. De lezing begint om 20:00. De lezing is gratis voor leden van Delfia Batavorum en studenten. Voor niet-leden wordt een bijdrage van €5 gevraagd.