Na teddyberen nu gluurpietjes achter de Delftse ramen

 

Delft, 16-11-2020 - Tijdens de eerste maanden van het coronavirus konden kinderen in Delft speuren naar teddyberen achter de ramen. Nu tijdens de tweede golf organiseren mensen op verschillende plekken ‘gluurpietjes speurtochten’ om kinderen in sinterklaassfeer iets leuks te geven om naar uit te kijken.

 

Kinderen krijgen in 2020 toch echt te maken met een heel ander sinterklaasfeest. Zo konden ze niet zelf de sint binnen halen en ook grote sint bijeenkomsten en vieringen mogen niet. Maar een aantal creatievelingen heeft iets bedacht om het de komende weken iets leuker te maken voor de kleintjes.

 

1 van die creatievelingen is de Delftse Petra Bosman van de webwinkel Primroosje. Zij maakt zelf Gluurpietjes en inmiddels heeft ze er al 200 gemaakt en verkocht. ''Het loopt echt storm!'', zegt ze. ''Het is zo leuk voor kinderen om lekker rond te lopen en te zoeken. Dan zitten ze niet massaal achter de laptop en kan iedereen Delft verkennen. In de wijk Tanthof hangt het vol met gluurpietjes en kinderen kunnen speurtochten doen, heel facebook staat er vol mee.'' De pietjes worden verkocht voor drie euro per stuk. Bosman heeft de gluurpietjes in vinyl en van statisch folie. Van elk verkocht gluurpietje gaat 1 euro naar het goede doel in het geval van Petra is dat het Bosdierenpad in Delft.

 

 

Wij van Omroep Delft zijn benieuwd waar u gleurpietjes heeft zien hangen in Delft. Stuur al uw gluurpiet foto’s op naar redactie@omroepDelft.nl en wij maken een mooie selectie voor op onze site!