Nieuwe halte voor de Delfthopper: ‘Kan nu zelf mijn boodschappen doen'

De Delfthopper heeft een nieuwe halte aan de Papsouwselaan. Chauffeur Ruud wilde deze extra stopplaats voor de Delfthopper al langer. In gesprek met Omroep Delft presentatrice Ankie Smit vertelt Josien, die trouw van het door Delft rijdende busje gebruikmaakt, waarom deze nieuwe halte zo belangrijk is: “Mensen zoals ik, die niet meer zo mobiel zijn, kunnen nu boodschappen doen in De Hoven.”
Opening neuwe halte Delfthopper | Foto: Gemeente Delft

De Delfthopper is openbaar vervoer — het is een initiatief van busmaatschappij EBS en de gemeente Delft. Het werkt echter anders dan een gewone bus. Ten eerste is het een stuk kleiner, met slechts voor acht personen een plek. “Maar dat is genoeg en eigenlijk zelfs gezellig”, vertelt chauffeur Ruud. Daarnaast moeten mensen die mee willen rijden van te voren bellen. Dan worden ze opgehaald bij een van de haltes waar de Hopper stopt. Daarna kunnen ze eruit bij een stopplek naar keuze. Ruud: “Ouderen willen weleens op donderdag boodschappen doen op de markt. Dan brengen we ze en halen we ze ook weer op.”

“Voor mij is de Delfthopper heel erg belangrijk, want ik ben niet meer mobiel.” Dat zegt Josien. Ze legt hierbij uit dat andere vormen van openbaar vervoer te ver weg zijn, of niet heel toegankelijk met haar rollator: “Toen mijn man en ik kwamen wonen waar we nu wonen, reed er om het kwartier een bus. Later werd dat om het half uur en uiteindelijk verdween die halte helemaal.” Voor haar is de Delfthopper dan ook een uitkomst, want deze stopt wel bij haar in de buurt. Daarnaast is ze ook heel blij met de nieuwe halte: “Nu kan ik boodschappen doen in De Hoven. Je kan wel thuis boodschappen laten bezorgen, maar ik wil ook nog onder de mensen komen.”