Opfriscursus rijvaardigheid senioren

Veilig Verkeer Nederland organiseert op donderdag 19 september 2024 een speciale opfriscursus Rijvaardigheid voor senioren van 65 jaar en ouder. Deze cursus vindt plaats bij voetbalvereniging Vitesse Delft, aan de Henk van Riessenlaan 2 in Delft. De cursus biedt een uitstekende gelegenheid om de rijvaardigheid op te frissen en up-to-date te blijven met de nieuwste verkeersregels en rijtechnieken.
Foto: VVN

De opfriscursus bestaat uit verschillende onderdelen. Deelnemers maken een rijvaardigheidsrit van ongeveer 35 minuten in hun eigen auto of brommobiel, begeleid door een opgeleide instructeur. Na afloop van de rit bespreekt de begeleider het rijgedrag en worden persoonlijke adviezen gegeven om de rijvaardigheid, indien nodig, te verbeteren. Dit helpt om ongemerkt ingeslopen handelingen aan te passen en zorgt ervoor dat senioren veilig en zelfverzekerd de weg op kunnen blijven gaan. Daarnaast krijgen deelnemers een gratis boekje met alle recente verkeersregels en -tekens.

Vroeg signaleren en aanpakken
Naast de rijvaardigheidsrit biedt de cursus ook de mogelijkheid om een oog- en reactietest te laten afnemen. Dit kan van grote waarde zijn om eventuele problemen in een vroeg stadium te signaleren en aan te pakken. Verder is er aandacht voor actuele verkeersonderwerpen zoals het nieuwe rijden.

Verkeersveiligheid verbeteren
De cursus wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, en is onderdeel van de regionale campagne van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV-ZH). Het doel van de cursus is niet alleen het verbeteren van de verkeersveiligheid, maar ook het ondersteunen van senioren om zo lang mogelijk mobiel te blijven.

Inschrijven voor 12 september
Inschrijven voor de cursus kan tot 12 september 2024, telefonisch [06-423 189 16] of per e-mail bij Marjo de Jong: mdejong.vvn@gmail.com. De kosten bedragen €15, te betalen bij aanvang van de cursus.