Politie dringend op zoek naar gewelddadige verdachte

De politie is dringend op zoek naar een man die in verband wordt gebracht met meerdere gewelddadige incidenten in Utrecht. De verdachte, wiens identiteit bekend is bij de politie maar nog niet openbaar wordt gemaakt, heeft het vooral gemunt op alleen fietsende vrouwen. Deze aanvallen vinden voornamelijk 's nachts plaats, waarbij de verdachte zijn slachtoffers met geweld van hun fiets trekt.

Plotseling aangevallen

Het meest recente incident vond plaats in de nacht van maandag op dinsdag rond 01.00 uur. Een 19-jarige vrouw fietste toen op de Weg tot de Wetenschap in Utrecht, onder het viaduct bij de A27, toen ze plotseling door de verdachte werd aangevallen. De man stopte zijn auto, stapte uit en trok de vrouw met geweld van haar fiets. Gelukkig wist de vrouw te ontkomen door weg te rennen, waarna de verdachte in onbekende richting vertrok. Er is grote bezorgdheid dat de man mogelijk nog meer slachtoffers zal maken.

Foto van verdachte en de auto vrijgegeven

De politie is met man en macht op zoek naar de verdachte en heeft inmiddels een foto van de man en zijn auto verspreid via sociale media. Het gaat om een witte Kia Stonic met een groen dak en kenteken H-445-KZ. Opvallend aan deze auto is dat deze is voorzien van bestickering van een apothekersbezorgdienst. De politie benadrukt echter dat deze organisatie niets met de zaak te maken heeft.

Mogelijk gevlucht naar buitenland

Er zijn inmiddels meerdere tips binnengekomen bij de politie over de verdachte, die naar verluidt in Utrecht al twee vrouwen heeft belaagd. Deze tips worden momenteel door de politie nagetrokken. Het is mogelijk dat de man zich overal in Nederland kan bevinden, maar er wordt ook rekening gehouden met de mogelijkheid dat hij naar het buitenland is gevlucht.

foto voortvluchtige verdachte - foto: politie
auto verdachte. Foto: politie
auto verdachte. Foto: politie