Prodrive Technologies vertrekt alweer uit Delft

Prodrive Technologies heeft onlangs zijn kantoor in Delft gesloten als onderdeel van een bredere bezuinigingsoperatie. Het Sonse technologiebedrijf, dat onder meer toeleverancier is voor bedrijven als ASML en Philips, zag zich genoodzaakt om kosten te besparen na een tegenvallend financieel jaar in 2023, waarin het een verlies van 6,1 miljoen euro leed.

De sluiting van het Delftse kantoor, dat pas vorig jaar werd geopend, is opmerkelijk. Het kantoor was bedoeld om medewerkers uit de Randstad een werkplek te bieden, maar werd weinig gebruikt. Veel werknemers verkozen thuiswerken of wilden bij kantoorwerk liever in Son zijn, waar ze samen met hun collega’s konden werken. Hierdoor was het handhaven van een aparte locatie in Delft niet langer rendabel, aldus het bedrijf.

Meer sluitingen

Naast Delft heeft Prodrive ook zijn kantoren in Duitsland en Israël gesloten. In Stuttgart had het bedrijf een verkoopkantoor met één medewerker voor de automotive industrie, terwijl de vestiging in Ness Ziona, Israël, gericht was op verkoop en technische ondersteuning voor klanten in de chipindustrie en medische sector. De activiteiten van deze kantoren zijn nu gecentraliseerd in Son.

Bezuinigingen op onderzoek en ontwikkeling

De maatregelen in Delft en andere locaties maken deel uit van een breder kostenbesparingsprogramma bij Prodrive. Dit programma omvat ook het terugbrengen van het aantal magazijnen na de bouw van een nieuw groot logistiek centrum in Son en bezuinigingen op onderzoek en ontwikkeling, waarbij een aantal projecten werd geschrapt en het aantal medewerkers in deze tak met 200 werd verminderd.

Toch optimistisch

Ondanks de bezuinigingen blijft Prodrive optimistisch over de toekomst. Het bedrijf boekte in het eerste kwartaal van 2024 weer winst en verwacht voor

Prodrive Delft - foto - Prodrive