Royal Delft ziet omzet stijgen, maar winst dalen

Royal Delft Group heeft in de eerste helft van 2024 zijn verkopen aanzienlijk zien toenemen. Dit komt doordat toeristen vaker Delfts blauw kochten en een groei in het zakelijke segment. De omzet steeg met 7 procent, van 4,2 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar naar 4,5 miljoen euro dit jaar. Deze groei weerspiegelt de toenemende populariteit van het iconische aardewerk, vooral onder toeristen die onze stad bezoeken.

Royal Delft zegt dat ondanks een afname in de gemiddelde besteding per toerist, het totale aantal bezoekers is toegenomen, wat heeft bijgedragen aan de lichte omzetstijging binnen dit segment. De zakelijke verkopen hebben echter een nog grotere rol gespeeld in de positieve omzetontwikkeling.

Nettowinst daalt fors

Ondanks de omzetgroei bleef de winst van het bedrijf fors achter. Waar Royal Delft in de eerste helft van 2023 nog een nettowinst van 104.000 euro behaalde, bleef er dit jaar slechts 27.000 euro over. Dit sterke winstdaling is voornamelijk te wijten aan hogere afschrijvingen, met name op vastgoed. Het bedrijf heeft aangegeven dat deze afschrijvingen samenhangen met geplande investeringen in het tweede halfjaar, gericht op het verbeteren van het vastgoed in Delft. Door deze investeringen verwacht Royal Delft in de toekomst hogere huurinkomsten te genereren van het Royal Delft Museum. Het doel van de investering is om verdere groei van de bezoekersaantallen te faciliteren.

Optimistische outlook

Voor de tweede helft van 2024 blijft het bedrijf optimistisch, ondanks de aanhoudende onzekerheden door de oorlogen in Oekraïne en Gaza. Royal Delft houdt vast aan zijn plannen voor verdere groei in het Business-to-Business -segment, maar doet geen concrete uitspraken over het verwachte resultaat voor het hele jaar

porceleyne fles - foto Fred ten Hove