Twee nieuwe elektrische riksja’s voor Fietsen Alle Jaren Delft

Afgelopen woensdag heeft Fietsen Alle Jaren Delft twee nieuwe riksja’s in ontvangst genomen op het marktplein. Ole Kassow, de oprichter van het wereldwijde initiatief, heeft de fietsen officieel overhandigd vanuit de moederorganisatie Cycling Without Age. Deze riksja’s zullen twee van de drie riksja’s vervangen die nu al gebruikt worden. De twee oude karren worden opgeknapt en later opnieuw ingezet in de omgeving Delft.
Video: Jacco Naaktgeboren

Fietsen Alle Jaren is opgezet in 2014 door Boi Huisman in Nijmegen nadat hij vrijwilligerswerk had gedaan voor Fietsen Alle Jaren in Denemarken. Dit gaf hem het idee hetzelfde in Nederland te beginnen, en na een succesvolle start in Nijmegen kwam de Fietsersbond in beeld. Nu zijn er rond de vijftien actieve initiatieven onder de naam Fietsen Alle Jaren. Alle initiatieven bieden de ritten gratis aan, zodat Fietsen Alle Jaren voor iedereen beschikbaar is. Ook worden er vrijwilligers ingezet om kwetsbare groepen en mensen die minder mobiel zijn toch onderdeel te laten blijven van de lokale gemeenschap.

Riksja’s in Delft
Sinds 2018 bestaat Fietsen Alle Jaren ook in Delft. Deze tak van de organisatie heeft nu drie riksja’s en rijdt zes keer per week vanuit ontmoetingscentra Pieter van Foreest en twee keer per week vanuit de GGZ locatie met verblijfspatiënten. De riksja’s zijn elektrisch ondersteund zodat de bestuurder niet te veel kracht hoeft te zetten. Ook zijn de karren uitgerust met dekentjes voor koude dagen en een gordel voor de veiligheid.

Nieuwe riksja’s
Bestuursleden van Fietsen Alle Jaren Delft hebben de riksja’s mogen ontvangen. Deze riksja’s gaan twee van de drie al bestaande riksja’s in Delft vervangen, zodat de twee verouderde opgeknapt kunnen worden. Er is dus nog één riksja die aan vervanging toe is. Ondertussen zoekt Fietsen Alle Jaren Delft ook naar een brommer om tijdens de wintermaanden en slecht weer toch nog door te kunnen gaan met geplande ritten.