Verdachte van belaging vrouwen in Utrecht opgepakt in Maastricht

Op vrijdag 16 augustus rond 22.45 uur heeft de politie de man gearresteerd die wordt verdacht van het belagen van vrouwen op hun fiets in Utrecht. De aanhouding vond, plaats in de omgeving van station Maastricht.. Dit onderzoek kwam in gang nadat een 19-jarige vrouw in de nacht van maandag op dinsdag met geweld van haar fiets werd getrokken op de Weg tot de Wetenschap in Utrecht, vlak bij de Universiteit Utrecht. De vrouw wist te ontkomen.

Auto teruggevonden in Roermond

De verdachte werd donderdag geïdentificeerd en de politie maakte toen zijn foto openbaar. Kort daarna werd ook de foto en het kenteken van de auto waarin hij zou rondrijden openbaar gemaakt. Dit leidde tot meerdere tips, waarna de politie zijn voertuig opspoorde in Roermond. De auto is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Eerder veroordeeld

De verdachte is geen onbekende voor justitie. Bronnen meldden dat hij eerder al was veroordeeld voor een ernstig zedenmisdrijf. In 2015 werd hij veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en tbs met voorwaarden, nadat hij een vrouw had verkracht in een park in Dordrecht. De man had het incident gefilmd en het slachtoffer met een mes bedreigd. Na een behandelingstraject in een kliniek werd hij later ontslagen.

Verder onderzoek

Na de aanhouding van vrijdag zal de Utrechtse recherche het onderzoek naar de recente incidenten voortzetten. De politie onderzoekt ook of de verdachte betrokken is bij andere soortgelijke voorvallen die de afgelopen dagen in Utrecht plaatsvonden. De aanhouding werd door de politie bekendgemaakt in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Zie ook