Verschillende activiteiten in Delft-West tijdens deze zomervakantie

Er is deze zomer van alles te doen in de wijken Voorhof, Buitenhof en Tanthof-West — de wijken die samen Delft-West vormen. De activiteiten deze vakantieperiode zijn voor een deel een initiatief van ‘Wij West’, het gebiedsplan dat ervoor moet zorgen dat de bewoners een betere leefomgeving en toekomst hebben.
Voetbal | Ter illustratie

Door verschillende sportieve en creatieve activiteiten te organiseren, die ook nog eens gratis zijn, hopen de mensen van Wij West kinderen te helpen hun talenten te vinden. In het kader van Wij West hebben verschillende organisaties daarom samen gezorgd voor een uitgebreid programma met activiteiten. Delft voor Elkaar, CANIDREAM, het Cultuurhuis, stichting Welbevinden Delft en The Mall hebben bijvoorbeeld allen hun steentje bijgedragen. 

Wie, wat, waar, wanneer?
Afgelopen woensdag is de zomeractiviteiten periode geopend, dus is er volop gelegenheid iets te gaan doen. Voor een volledig overzicht, zie deze website (link). Hieronder een kleine greep uit de mogelijkheden.

Woensdag 24 juli, tussen drie en vijf in de middag, is er bij Skatepark Middenberm een UrbanSports middag. Voor kinderen tussen de 12 en 16 jaar oud is er een BMX les, die wordt gegeven door een professionele BMXer. Voor kinderen die zelf geen BMX-fiets hebben staan er fietsen klaar.

Deze activiteit is voor alle leeftijden: het zomerfeest in Poptahof. Hele grote springkussens, gezellige muziek en ook iets om de smaakpapillen bezig te houden. Dat en meer op donderdag 25 juli bij het Poptapark. 

Voor de wetenschappers in de dop wordt samen met de TU een Science dag georganiseerd. Kinderen tussen de 6 en 18 jaar kunnen op 31 juli meedoen. Locatie: Wijkcentrum BuitenGewoon. 

Voor jongeren van 15 jaar en ouder is er vrijdag 9 augustus een voetbaltoernooi. Als je jezelf inschrijft wordt je in een team van 7 spelers ingedeeld. Op deze vrijdagavond heb je vervolgens de kans jouw talent te tonen op de velden van DVV Delft.

Bij het Poptapark is op maandag 19 augustus tussen 2 en 4 uur in de middag een sport en speldag. Spelletjes en sport voor de kinderen om lekker te ravotten.