Vrijdag 26 juli begint Delft Chamber Music Festival

Het Delft Chamber Music Festival begint vrijdag 26 juli. Het kamermuziekfestival dat sinds 1997 jaarlijks in Delft wordt gehouden heeft dit jaar ‘Mikrokosmos’ als thema. Meer dan 40 musici uit binnen- en buitenland laten op verschillende locaties in Delft van zich horen.
Artistiek leider Nino Gvetadze | Foto: Melle Meivogel

Bij het thema 'Microkosmos' mag gedacht worden aan grootse muzikale stukken op de intieme schaal van kamermuziek. Deze klassieke klanken zullen door de prinsenstad heen op verschillende plekken te horen zijn: van de Van der Mandelezaal in het Prinsenhof tot de aula van de Tu Delft en van Filmhuis Lumen tot de Oude Kerk. Er vinden ook enkele concerten plaats in de groene buurgemeente Midden-Delfland. Openingsconcert is echter in de Van der Mandelezaal. En niet lang na de opening is er het Marktconcert. Op de Markt in het centrum van Delft kan iedereen die dat wil gratis kijken en luisteren. Dit vindt plaats tussen negen uur en half elf in de avond.

Na deze eerste avond zijn onder artistieke leiding van Nino Gvetadze verschillende concerten georganiseerd. Voor kleine kinderen zijn er 'Ukkie Concerten' in de Sigarenfabriek. 28 juli zijn er zondagochtendconcerten in de Oude Bibliotheek. En 2 augustus is er een afsluitingsconcert, wat tussen acht en half elf plaatsvindt in de Van der Mandelezaal. Voor een compleet programma zie de website van het Delft Chamber Music Festival.