Weer branden rondom stationsgebied

In het stationsgebied in Delft hebben afgelopen nacht zeker zeven kleine branden gewoed. Veelal ging het om containers die vlam hadden gevat. Ook een scooter ging in vlammen op. De politie houdt sterk rekening met brandstichting.

In de as gelegde scooter | Foto: Antoinet Bouman
De eerste melding van de nacht kwam rond 1.50 uur binnen. Bij het Van Leeuwenhoekpark stond een scooter in lichterlaaie. Tijdens het blussen ontdekte de brandweer dat even verderop ook een metalen rolcontainer vlam had gevat.
Om 2.30 uur en 3.25 uur kreeg de brandweer meldingen van verschillende brandjes aan Westvest. Daar stond onder andere een rolcontainer in brand, die door de brandweer is geblust.

 

Meldingen kort na elkaar
Korte tijd later, rond 3.50 uur, bleek een rolcontainer te hebben vlamgevat op de Nieuwe Schoolstraat. De brandweer kon na het blussen meteen door naar de Houttuinen, waar opnieuw een rolcontainer in brand stond. Die melding kwam rond 4.30 uur.
Nog geen dertig minuten later volgde een melding van een brand in een bouwcontainer aan de Coenderstraat. Om 5.50 uur kon de brandweer opnieuw uitrukken voor een melding voor een brand in een container aan Westvest.

 

Eerder brand in stationsgebied
De politie houdt sterk rekening met brandstichting en doet onderzoek. Het is niet de eerste nacht dat de brandweer druk was met het blussen van brandjes in het Delftse stationsgebied. Op 6 augustus raakte in de Coenderstraat een bouwcontainer zwaar beschadigd door brand. Tijdens het blussen ervan bleek verderop op een terras ook een brandje te zijn.
 
Uitgebrande afvalcontainer | Foto: Antoinet Bouman