Weer drie voertuigen in de brand

Op slechts een paar honderd meter van elkaar hebben in Delft twee auto's in brand gestaan. Dat gebeurde binnen een half uur in de nacht van maandag op dinsdag. Beide voertuigen raakten beschadigd. Eerder op de avond stond er ook een scooter in vlammen aan het Kruithuispad in Delft.
Brandweer, ter illustratie

Rond 0.45 uur vloog de eerste auto in brand aan de Groenlandselaan. De brandweer kwam direct ter plaatse en wist de brand snel te blussen. De auto raakte aan de voorkant beschadigd. Een van de zijruiten is ingeslagen om het vuur volledig te kunnen blussen.

Iets meer dan een half uur later moest de brandweer direct weer uitrukken, ditmaal naar een auto die slechts een paar honderd meter verderop stond. Rond 1.20 uur vloog het voertuig in brand aan de Van Assendelftstraat in Delft.De voorkant van de auto werd volledig opgeslokt door de vlammen. De brandweer heeft het vuur geblust, maar kon niet voorkomen dat met name de motor flinke schade opliep.

Brandstichting
Bij de twee auto branden wordt brandstichting niet uitgesloten. De politie doet onderzoek en kijkt daarbij ook naar een mogelijk verband tussen de autobranden. Bij de scooter brand zegt een woordvoerder van de politie Haaglanden tegen Omroep Delft: “Het blijkt hier niet om brandstichting te gaan. Hoe de scooter dan wel vlam heeft kunnen vatten durf ik niet te zeggen. Daarom is er voor ons nu ook geen reden om ervan uit te gaan dat er een verband is met andere branden.”