Werkzaamheden aan spoor lopen uit, onbekend wanneer treinen weer rijden

Wie vandaag hoopte de trein te pakken in Delft, komt van een koude kermis thuis. Nadat NS en ProRail eind vorige week meldden tot maandag nodig te hebben om de werkzaamheden af te ronden, is dat nu verder uitgesteld. ProRail geeft geen nieuwe datum voor wanneer de treinen weer rijden.
Station Delft

Waar het in eerste instantie de bedoeling was dat er op de 27e weer treinen zouden rijden, kwam afgelopen donderdag het bericht dat het pas op maandag 29 juli zover zou zijn. In het bericht van Prorail hierover stond: “Er is vertraging ontstaan bij de beveiligingswerkzaamheden van het spoor tussen Den Haag HS en Schiedam. De schaarste op de arbeidsmarkt en de inzet van specialisten op andere projecten in Nederland, zorgen voor een zeer beperkte beschikbaarheid van vakmensen.” Een dag later meldde het spoorbedrijf dat maandag niet haalbaar was en dat woensdag de datum zou zijn waarop de treinen weer kunnen rijden. Vandaag meldt ProRail: “De werkzaamheden aan het spoor tussen Den Haag HS en Schiedam Centrum lopen verder uit.”

Datum onbekend
Wanneer de treinen weer kunnen gaan rijden is onbekend. ProRail geeft voor nu geen nieuwe datum. “De werkzaamheden om de treinbeveiliging op orde te krijgen duren langer van verwacht. Daarnaast heeft aannemer Strukton te maken met een enorm tekort aan vakspecialisten om de werkzaamheden tijdig af te kunnen ronden. We vinden dit heel vervelend voor reizigers. "Plan je reis een dag van tevoren in de reisplanner.” Aldus de spoorbeheerder. 

In het bericht van ProRail geeft directeur Tjark de Vries van aannemer Strukton een reactie: “Het spijt ons verschrikkelijk voor de reiziger die hier de dupe van is. Dat het nu mis is gegaan, komt door een combinatie van factoren, waaronder de schaarste aan technische mensen, met name in de elektrotechniek. Dan gaat het niet alleen om monteurs, maar ook de gespecialiseerde werkvoorbereiding- en uitvoeringsfuncties. We doen er alles aan om het werk gecontroleerd en veilig uit te voeren.”