Wervingscampagne om raadslid te worden bij Gemeente Delft

Op initiatief van de gemeenteraad van Delft wordt voor de vijfde keer sinds 2009 de wervingscampagne ‘Ja, ik wil in de gemeenteraad’ gehouden. Met de campagne wil de gemeente Delftenaren enthousiast maken voor het raadslidmaatschap. Daarnaast willen ze politieke partijen ondersteunen bij het vinden van kandidaat-raadsleden.
Stadhuis | Foto: Willem de Bie

Alle Delftenaren vanaf 18 jaar kunnen raadslid worden. Maar wat doe je precies als raadslid? Gemeente Delft zegt: “Als raadslid heeft u zitting in de gemeenteraad van Delft en beslist u mee over de toekomst van Delft. U gaat in gesprek met inwoners en ondernemers en weet zo precies wat er speelt. Belangrijk, want u vertegenwoordigt de belangen van de Delftenaren.”
Cursus Politiek actief
Naast de campagne geeft de Gemeente ook een cursus. Tijdens vijf interactieve bijeenkomsten in het stadhuis op de Markt wordt er besproken wat een raadslid doet en hoe de gemeentelijke politiek werkt. Gastsprekers uit de Delftse politiek delen tijdens de bijeenkomsten hun kennis en ervaringen. Meer weten, kijk dan hier.